X

Як отримати грошову компенсацію за генератор від держави

В Україні як ніколи висока актуальність генераторів та різних систем резервного живлення. Адже за умов систематичної відсутності світла це єдині джерела енергії. Однак вартість цих пристроїв надмірно велика, тому уряд вирішив надати фінансову підтримку українцям у придбанні генераторів.

Зокрема, було розроблено спеціальну програму, яка передбачає часткове відшкодування вартості резервних джерел живлення (до 75% вартості). Вона поширюється лише на ОСББ, житлові кооперативи та управителів багатоквартирних будинків. Повідомляється, що заявник має бути юридичною особою. Фізичним особам компенсації за генератори не роблять. Навіть якщо на покупку скинувся цілий під’їзд чи будинок.

Фахівці радять самостійно не вирішувати, який генератор купувати. Найкраще проконсультуватися у спеціаліста. І він підкаже, який тип пристрою купити з урахуванням необхідної потужності. Для того, щоб отримати компенсацію, потрібно:

  • написати заяву на часткову компенсацію;
  • надати засвідчену копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських організацій;
  • зробити копію протоколу співвласників про вибір управдому (якщо не створено ОСББ/ЖК);
  • надати засвідчену копію видаткової накладної на генератор.
Читайте також:
Скільки потрібно бензину для заряджання електрокара від генератора

На підставі цього пакету документів протягом двох місяців держава відшкодує до 75% (не більше ніж 80 тисяч гривень) вартості генератора. Наразі скористатися цією програмою можуть мешканці не всіх міст України. Але над її розширенням уже працюють.