X

Як перевірити б/в iPhone перед покупкою

iPhone – топовий смартфон, за продуктивністю, потужністю та функціями він задає моду іншим. Вартість девайсів бренду висока, особливо новинок та версій Pro Max. Охочі заощадити звертають увагу на вживані моделі, адже їх продають через неактуальність відразу після виходу чергової лінійки.

Вживаний Айфон коштує дешевше за новий, тому для його покупки не доведеться витрачати великі гроші. Але важливо знайти хорошого продавця, адже ризик купити заблокований, залитий водою, викрадений чи підроблений гаджет високий. Шахраї намагаються приховати серйозні поломки, щоб недосвідчений покупець не розпізнав обману.

Які параметри потрібно перевірити

Найнеблагонадійніший варіант – «утопленник», або смартфон, який довгий час пробув у воді. Той, хто побажав купити iPhone б/у  з такою непривабливою біографією, незабаром зіткнеться з виходом з ладу чіпів і напівпровідників через корозію на системній платі. Визначити, чи не потрапляла до гаджету рідина, легко, відкривши лоток для SIM-карти і зазирнувши всередину, – про заливання повідомляє смужка червоного кольору.

Щоб оцінити всі функції пристрою та користуватися ним довго без проблем, необхідно перевірити ємність батареї. Якщо цей показник нижчий за 90%, акумулятор доведеться незабаром замінити. Сторонні програми не завжди справляються з тестуванням, оскільки iOS від 12 версії не дозволяють показувати рівень зносу. Побачити його легко в меню самого пристрою – “Акумулятор”, а потім “Стан акумулятора та заряджання”.

Багато корисної інформації можна дізнатися за IMEI, унікальним для кожного девайсу серійним номером, що присвоюється виробником. Його необхідно ввести на офіційному сайті Apple, а потім порівнювати дані, що з’явилися, з реальними. Щоб iPhone можна було користуватися без проблем, колишній власник повинен відключити його від свого облікового запису та скинути налаштування. Перевірити прив’язку зручно за серійним номером або IMEI.

Як переконатися у працездатності телефону

iPhone добре захищені від ударів, подряпин та різних пошкоджень, не бояться вологи (у невеликій кількості), пилу. Але при неакуратному поводженні на їх поверхні з’являються сколи, подряпини, через які сильно псується зовнішній вигляд пристрою. На такі дефекти звертають мало уваги при покупці, але нехтувати не можна, інакше незабаром доведеться платити за ремонт.

Небажано купувати Айфон із рук у невідомих людей, тим більше за дуже низькою ціною. У цьому випадку велика ймовірність, що під виглядом оригіналу продадуть неякісну підробку або зламаний девайс. Магазин техніки StoreInUA https://storeinua.com/  обов’язково перевіряє всі б/в гаджети перед продажем і надасть офіційну гарантію 3 місяці.

У вживаного Айфона потрібно перевірити:

  • камери. Якщо на лінзі є сліди пилу, значить пристрій розбирали. Необхідно зробити кілька пробних фотографій на основну та фронтальну камери, записати відео;
  • Face/Touch ID. Перевірити коректність роботи біометричних датчиків вдасться шляхом додавання свого відбитка пальця чи обличчя;
  • динаміки. Тут допоможе пробний дзвінок – голос абонента має бути чути чітко та розбірливо, без перешкод. Також варто увімкнути пісню, спробувати відрегулювати гучність за допомогою кнопок.

Уживані iPhone продаються в ідеальному стані, але тільки у офіційних продавців після ретельної перевірки. Купувати уживаний гаджет економічно вигідно, адже він коштує дешевше за новий. Важливо знати, як перевірити його перед придбанням, щоб не витрачати гроші на підробку, ‘утопленика’ або заблокований телефон.