X

Як вибрати ідеальну гуму для свого автомобіля?

Правильно обрані шини допоможуть скоригувати характеристики автомобіля, у тому числі набір швидкості, керованість, довжину гальмівного шляху. Тому власники потужних авто шукають нові можливості для покращення транспортного засобу. А для машин з пробігом хороша гума допоможе уповільнити зношування ходової частини.

Важливість дотримання розміру

Інформація про ідеальний розмір шин виробник вказує в інструкції з експлуатації до автомобіля. Зазвичай там присутній цілий список варіантів, тому знайти і купити гуму з потрібними характеристиками просто. Їх можна варіювати в залежності від побажань власника, але у зазначених рамках. Дані можна дізнатися у дилера або знайти:

  • на дверях авто та кришці бардачку;
  • на сайті компанії-виробника;
  • на пошуковій системі в інтернет-магазині.

Не варто намагатися покращити характеристики, звужуючи шини та збільшуючи їх діаметр. Набір швидкості покращиться, проте різко впаде керованість. Водій просто не зможе контролювати поведінку машини, особливо на поворотах. Автомобілю складніше розганяти, а кермо може не слухатися власника. Це може призвести до аварійних ситуацій — наприклад, занесення або зіткнення з іншими машинами.

Краще дотримуватися рекомендацій від виробника, адже він прорахував усі показники, врахував вагу та максимальне навантаження авто, а також вплив на знос ходової частини. Спеціальні калькулятори в інтернет магазинах допоможуть підібрати оптимальні варіанти.

Вибір за якістю

Щороку виробники випускають нові моделі покришок, з покращеними технологіями та можливостями. Їх насамперед постачають для гоночних та престижних моделей, оскільки такі преміальні версії коштують дуже дорого.

За кілька років запускають серійне виробництво — і шини переходять у середню цінову категорію. Такі покришки цінують за ідеальний баланс вартості та якості, адже вони отримують оптимальні характеристики та виробляються з дотриманням усіх правил безпеки та відповідності міжнародним вимогам.

Це міцні та зносостійкі вироби, обов’язково із укріпленими боковинами та каркасом із гнучких металевих сплавів.

Вартість та економія: разом чи окремо

Бажаючи заощадити, багато автовласників починають шукати недорогі рішення. Дешеві шини часто виявляються підробленими. Окремо коштують бюджетні варіанти. Вони набагато доступніші за звичайні, але поступаються за всіма характеристиками.