X

Як виглядає Ferrari 360 після повного затоплення

Купе продают с аукциона за бесценок

Сьогодні на американському автомобільному аукціоні IAA Vehicle Score продадуть Ferrari 360 Modena 2004 року. Усього з 1999 по 2005 рік італійська марка виготовила 8800 таких купе. З них до США поставили 4199 одиниць.

За оцінкою знавців, на сьогоднішній день такий спорткар у хорошому стані коштує близько 105 тисяч доларів. Але це не стосується автомобіля, який продається у Флориді. На час публікації новини поточна ставка лота складала трохи більше 14 тисяч доларів. Причина — стан автомобіля. «Дводверка» відноситься до тієї категорії, яку називають «потопельниками». Судячи з фото, власник навіть не намагався зберегти хоч і старе, але досить рідкісне авто.

І якщо на кузові це тільки сліди бруду та морської солі, то салон із дорогої шкіри повністю покритий пліснявою. Гальмівні диски вкриті іржею. Американський регулятор видав власнику сертифікат щодо знищення. Тобто на території США повторно зарестирувати автомобіль неможливо.

Як затоплення позначилося на технічному стані купе, не поточнюється. Продавець вказує лише паспортні дані та заводську комплектацію. Ймовірно, електроніка суперкара не пережила випробування водою. А ось 3,6-літровий «атмосферник» V8, можливо, вдасться воскресити.

З конвеєра віддача агрегату складала 400 к.с. та 275 Нм крутного моменту. Коробка — шестиступінчаста механічна із закритим затвором. Такою коробкою комплектувалися лише 469 Ferrari 360 Modena, які продавались на американському ринку. З місця до 100 км/год спорткар прискорювався за 4,5 секунди. Максимальна швидкість сягала 295 км/год.

Читайте також:
Ferrari відсудила у свого покупця 300 000 євро за фото в Instagram