X

Які автомобілі в Україні викрадають найчастіше — інфографіка

Ежегодно в Украине угоняют десятки тысяч автомобилей, и возвращаются к законным владельцам далеко не все машины

Автокрадії не дрімають, що вкотре підтверджує статистика викрадень машин в Україні. Зловмисників не зупиняють ні новітні противикрадальні системи, ні посилення відповідальності за такі злочини. Вони розробляють нові схеми, які дають змогу відчиняти навіть найзахищеніші автомобілі.

Охоронна компанія Benish, спираючись на власні дані, склала список найпопулярніших у викрадачів марок автомобілів в Україні за 2020 рік. Ними стали транспортні засоби марки Toyota. На ці машини припадає 23% від загального числа викрадених авто. Друге місце займає марка BMW (19%), а третє – Mercedes (16%). Також до рейтингу автомобілів, які найчастіше викрадають, увійшли Land Rover (11%), Lexus (8%), Porsche (6%), Audi (4%) і Renault (3%).

Якщо розглядати статистику з позиції регіонів, то найбільш активними були автокрадії у великих містах країни, що в принципі не дивно. Лідером щодо викрадень стали Київ і Київська область, на які припали 13% від усіх викликів. Також висока статистика викрадень авто в Дніпрі (11%), Львові (8%) і Харкові (7%). Незважаючи на те, що злодії промишляють викраденнями цілодобово, є час, коли їхня активність найвища. Він очікувано припадає на період з 00:00 до 03:00. Також часто відзначаються спроби викрадення в денний час — з 9 до 16 годин. Причому на робочі години припадає 48% від загального числа подій.

Читайте також:
Мировая статистика угонов автомобилей – на каком месте Украина

Способи викрадення щороку змінюються. Якщо раніше велика кількість заволодінь транспортними засобами здійснювалася за допомогою кодграберів, “вудок” та інших пристроїв, то тепер вони повернулися до банальніших способів. Злодії відчиняють двері, багажники і вибивають шибки. Саме за допомогою таких варварських способів викрадають 51% всіх авто. Також часто машини викрадають за допомогою евакуаторів. Тож розслаблятися не варто ніколи.