X

Які новинки Peugeot, Citroen, DS і Opel приїдуть в Україну в 2021 році (відео)

Вчера состоялась пресс-конференция Stellantis, на которой были подведены итоги 2020 года и озвучены планы на ближайшее время.

Якщо ви раптом пропустили, то тепер концерну PSA більше немає — його замінив концерн або навіть транснаціональна корпорація Stellantis, куди увійшли бренди Peugeot, Citroen, DS, Opel, а також FIAT, Alfa Romeo, Maserati, Jeep, Dodge і деякі інші. Все це результат злиття двох концернів — FCA і PSA. Однак, далі йтиметься більше про новинки останнього.

Минулий рік був хоч і непростим для всієї автомобільної індустрії, проте Peugeot за підсумками продажу легкових і комерційних автомобілів зміг потрапити до п’ятірки лідерів на українському ринку. Та й загалом вдалося досягти гарного зростання продажу і за підсумками року частка концерну PSA становила 8,5%. Є чим похвалитися і в сегменті комерційної техніки: бренди Citroen і Peugeot посіли 3-є і 4-е місця в рейтингу продажів відповідно.

На 2020 рік плани ще амбітніші, тому деякі моделі вже приїхали в Україну!

Peugeot

У салонах дилерів вже з’явився новий Peugeot 3008 Hybrid4 з оновленим дизайном і дуже цікавою технікою. Сумарна потужність — 300 к.с., повний привід, 6.5 секунд до “сотні” і запас ходу на електротязі до 59 км. Звучить вражаюче, але і ціна відповідна — близько 50 тис. доларів. Найближчим часом ми протестуємо цей автомобіль і зможемо докладніше розповісти про нього.

Прибув до нас також і оновлений Peugeot 5008, який запропонують  у топових комплектаціях і 7-місному виконанні.

У травні на український ринок вийде новий Peugeot 208 — нове покоління популярного і стильного хетчбека. Він буде запропонований з бензиновими двигунами і з “механікою” або “автоматом” на вибір.

А восени до нас приїде повністю електричний кросовер Peugeot e-2008 із запасом ходу до 320 км і батареєю 50 кВт*год. З потужністю електромотора в 100 кВт (136 к. с.), до перших 100 км/год він може розігнатися за 8,5 секунд. Ціна на новинку поки що не відома.

Також восени до нас завітає новий Peugeot 308, презентований світу буквально днями. Орієнтовна дата появи в Україні – жовтень 2021 року.

Читайте також:
Новітній Peugeot 308 представлений з унікальним дизайном і свіжими технологіями

Citroen

Бренд з подвійним шевроном притримав свої новинки до літа, але вже в червні нам обіцяний новий Citroen C4, який дебютує у нас як із ДВЗ, так і у вигляді електромобіля (ближче до осені). Нова концепція, новий дизайн, турбобензиновий 1.2 і турбодизельний 1.5 двигуни, обидва з АКПП — модель обіцяє бути цікавою. Щодо електромобіля e-C4, то його технічні характеристики близькі до e-2008, принаймні електромотор і батарея встановлені такі самі. А от запас ходу трохи більше — до 350 км. До речі, від швидкої зарядки (100 кВт) батарея може зарядитися до 80% за 30 хвилин.

До кінця літа заплановано дебют Citroen C5 Aircross PHEV (гібрид із підзарядкою) з автономністю ходу на електриці до 55 км. Проте він менш потужний, ніж 3008 Hybrid4 і має привід тільки на передню вісь. У цьому ж місяці має з’явитися і оновлений С3 Aircross.

DS

Бренд DS також приготував цікаві новинки, і одну з них журналісти змогли побачити вже на прес-конференції — це DS 7 CROSSBACK E-Tense. Люксовий кросовер з гібридним приводом і можливістю підзарядки від мережі розганяється до перших 100 км/год за вражаючі 5,9 сек! Потужність автомобіля — 300 к. с., а привід здійснюється на всі колеса. Всередині традиційно розкішне оздоблення і чимало опцій, але й ціна на рівні — близько 70 тис. доларів.

Гамма моделей DS розшириться за рахунок преміального седана DS 9, який ми зможемо побачити в середині осені. Ну а ближче до кінця року до гамі DS приєднається електромобіль DS 3 Crossback E-Tense. Знову ж таки, його характеристики дуже близькі до побратимів по концерну: батарея 50 квт*год, електромотор 100 кВт, запас ходу до 320 км.

Opel

У березні в Україні стартував продаж оновленого Opel Crossland. Автомобіль зберіг всі колишні переваги добре відомої моделі Opel Crossland X, але тепер готовий додати нових — новий дизайн, нові технології та нові версії. А вже в липні Opel представить друге покоління свого компактного бестселера — новий Opel Mokka. І одразу в двох іпостасях: зі звичайними двигунами і в електроверсії.

Оновиться і кросовер Opel Grandland, який під кінець року з’явиться і в гібридному виконанні (PHEV-гібрид).

Як бачимо, плани у концерна дуже амбітні, тож сподіватимемося, що всі вони реалізуються!