X

Які вулиці та велодоріжки відремонтують у Львові у 2023 році: перелік

На эти цели из городского бюджета выдели 147 миллионов гривен

2023 року у Львові планують відремонтувати міські дороги та велодоріжки у всіх районах міста. На ці цілі у міському бюджеті передбачили 147 мільйонів гривень. Про це в інтерв’ю «Сульспільному» розповів директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

Цю суму розподілили між районними адміністраціями міста наступним чином:

  • Галицькій — 14,5 млн грн;
  • Франківській — 29,554 млн грн;
  • Шевченківській — 40,171 млн грн;
  • Сихівській — 21,669 млн грн;
  • Залізничній — 24,260 млн грн;
  • Личаківській — 17,503 млн грн.

Зі слів Одинця, суми виділені відповідно до заявок балансоутримувача вулиць.

У планах поточний ремонт покриття проїжджої частини та тротуарів на вулицях: Мазепи, Грінченка, Чорновола, Замарстинівської (дорога до смт Брюховичі), Варшавської, Зеленої, Пластової, Глинянський Тракт, Дністерської, Липова Алея, М. Драгана, М. Гориня, Червоної Калини, Професора Буйка, Віденській, О. Мишуги, Херсонській, Є. Патона, Левандівській, Культпарківській, Широкій, Роксоляни, Люблінській, Білогорща, П. Калнишевського та Повітряній.

Також у планах облаштування велодоріжок на вулицях: Віденській, Панаса Мирного, Козельницькій, В. Стуса, Угорській та Рудненській.

Читайте також:
Українка вирушила зі Львова до Монте-Карло на 91-річному автомобілі (відео)

Як поточнив Олександр Одинець, ремонт проведуть лише у разі отримання фінансування. Станом на 11 січня необхідних коштів у міському бюджеті передбачено не було.