X

Яким буде VIP-мінівен для Кремля. Перші зображення

Опубликованы патентные эскизы микроавтобуса под рабочим названием «Автомобиль пассажирский многоместный». Работы по созданию VIP-минивэна для Кремля ведутся в рамках проекта «Кортеж»

Перші зображення потрапили в Мережу завдяки Роспатенту. Варто зазначити, що російський мінівен для кремлівської «верхівки» – поки що існує лише в ескізах. Чи таким буде повнорозмірний прототип – невідомо.

За чутками, урядовий мінівен не є пріоритетним. Наразі розробники сконцентрували зусилля на створенні представницького седана ЄМП-4123 і позашляховика ЄМП-4124. Отже, зображення VIP-мінівена для Кремля, можливо, разюче відрізнятимуться від дослідного зразка.

За попередніми даними, мікроавтобус ЄМП-4125 конкуруватиме з Mercedes V-класу і Volkswagen Multivan, а силовою установкою стане бензиновий двигун V8.

Нагадаємо, проект «Кортеж» передбачає створення цілої низки машин російського виробництва, на яких пересуватиметься політична еліта Кремля. Спочатку планувалося скласти перші машини до 2017 року, пізніше терміни перенесли на 2018 рік, а нині ходять чутки про старт виробництва в 2020 році.