X

Karma звинуватила Lordstown у переманюванні співробітників та крадіжці комерційної таємниці

Заявление о банкротстве не помогло Lordstown избежать судебного разбирательства

Американський виробник електромобілів Lordstown Motors постане перед судом за звинуваченням у крадіжці комерційної таємниці компанії Karma Automotive. Як йдеться у позовній заяві, Lordstown вкрала дизайн та технології каліфорнійського стартапу для свого пікапа Endurance. Причому разом зі співробітниками, які, ймовірно, і передали своєму новому роботодавцю всю необхідну інформацію. Свої збитки від дій конкурента Karma оцінила 913,2 мільйона доларів плюс збори, штрафи та додаткові витрати.

У Lordstown Motors всі звинувачення заперечують, заявляючи, що і дизайн, і технології оригінальні, а їх розробка коштувала мільйони. Бажаючи уникнути відповідальності, компанія подала заяву про банкрутство та намагалася продати себе до судового розгляду. При цьому інвестиційний банк Jefferies LLC, який Lordstown найняла для допомоги у продажу своїх активів, не інформував потенційних учасників торгів про судову тяганину з Karma.

Незважаючи на наполегливі твердження Lordstown про невинність, суддя у справах про банкрутство штату Делавер Мері Уолрат дозволила продовжити судовий розгляд про крадіжку комерційної таємниці. Питання про продаж активів відповідачки вирішиться після його закінчення та повністю залежатиме від вердикту, який суд винесе у вересні.

Тим часом сама Lordstown Motors судиться з Hon Tao Technology Group та Foxconn. Йдеться про нібито невиконання тайванським гігантом зобов’язань щодо розробки та виробництва пікапа Endurance. Цікаво, що позов про «непоправну матеріальну шкоду» подано одночасно із заявою про банкрутство.

Читайте також:
Екс-главу Audi засудили у справі про «дизельгейт»