X

Казахстан став “донором” автомобілів для росіян

Граждане России активно скупают новые автомобили в Казахстане

Казахстан несподівано став Меккою для росіян, які бажають придбати новий автомобіль. Переорієнтуватися на місцевий авторинок громадян Росії змусили ті самі санкції, на які їм начхати.

В результаті відходу з російського ринку практично всіх світових автомобільних брендів, запаси автомобілів у російських дилерських центрах тануть на очах. Плюс до цього, дилери не соромлячись піднімають цінники. Що й змусило росіян звернути погляди на сусідній Казахстан. Причому вони їдуть туди не лише за моделями преміальних марок.

За словами Євгена Бібера, директора з продажів дилерського центру в Костанаї, порівняно з лютим кількість охочих придбати автомобіль казахської збірки зросла в 10 разів. Йдеться про автомобілі Chevrolet, Kia і JAC, що випускаються заводом “СаріаркаАвтоПром” в Костанаї.

Цікаво, що автомобілі JAC місцевого складання поставляються на російський ринок і донедавна коштували на Росії дешевше, ніж у Казахстані. Але через падіння рубля різко піднялися в ціні, що й змусило жителів сусідніх російських міст вирушити на шопінг у найближче доступне зарубіжжя.

Читайте також:
Автомобілі Renault у Росії подорожчали вдруге за місяць

Зрозумівши, що результатом таких російських шопінг-турів можуть стати цінники, що зростають, казахи кинулися купувати автомобілі за старими цінами. В результаті у казахських дилерів закінчуються запаси автомобілів затребуваних брендів. Зупинити перетікання машин до Росії намагаються і самі виробники.