X

Kia анонсувала конкурента Porsche Taycan

По заявлению производителя новинка будет отличаться «невероятной производительностью»

У 2021 році в модельній лінійці Kia з’явиться новий електричний кросовер, заснований на концепті Imagine 2019 року. Про це повідомив AutoExpress.

Модель із внутрішнім індексом CV посяде верхній щабель електричної лінійки марки. Новинку побудують на новій електричній платформі E-GMP концерну Hyundai, розробленій за участю фахівців хорватського стартапу Rimac. Як підтвердили в Kia, запас ходу кросовера становитиме близько 300 миль, а час зарядки батареї менше 20 хвилин. Платформа E-GMP оснащена тією ж 800-вольтовою технологією, що і Porsche Taycan, і працюватиме з мережею швидкої зарядки IONITY потужністю 350 кВт.

Читайте також:
Огромный внедорожник Kia нацелился на лучшие японские вездеходы

Топова комплектація Kia CV зможе кинути виклик Taycan і за динамічними характеристиками. Час прискорення такого кросовера від 0 до 100 км/год становитиме менше трьох секунд. Технічні дані про майбутню серійну модель тримають у таємниці.

На думку журналістів видання, серійний Kia CV являтиме собою кросовер с-сегмента зі стилізованою інтерпретацією фірмової решітки «ніс тигра» і гострою задньою частиною в стилі фастбек.
Упродовж наступних п’яти років Kia планує збільшити лінійку електромобілів з двох до одинадцяти, а свою частку на світовому ринку електромобілів (без урахування Китаю) до 6.6%. На цей момент продаж електрокарів марки на світовому ринку має становити 25%.

Читайте також:
Kia представила унікальну технологію контролю сліпих зон на новому Sorento (відео)