X

Kia готує новий компактвен зі старим ім’ям

На дорожніх тестах помічено прототип нового компактвена марки Kia. Автомобіль повністю покритий камуфляжем. Також виробник використовував спеціальні маскувальні накладки, які не дають змогу роздивитися форму кузова.

Очікується, що для цієї моделі відродять ім’я Carens, яке компанія використовувала з 1999 до 2019 року також для компактвена. За даними інсайдерів, новинка буде побудована на тій самій платформі, що й актуальний Seltos. Також вона отримає аналогічні співплатформному автомобілю мотори й оснащення. Габарити, найімовірніше, будуть збережені. Тобто довжина машини становитиме 4315 мм при колісній базі 2610 мм. У салоні зможе розміститися до семи осіб.

Імовірно, базовим для нового компактвена стане 1,5-літровий бензиновий двигун потужністю 115 к.с. Також запропонують дизельний мотор із такими самими показниками. Привод — передній. Презентувати новинку планують до кінця поточного року, а в продаж вона надійде в середині 2022-го. Спочатку Carens реалізовуватимуть на ринку Індії, а потім він стане доступним і в інших країнах.

Читайте також:
Новий кросовер Kia Niro 2022 попався живцем із мінімальним камуфляжем