X

Kia Mohave став жертвою низького попиту та високих екологічних вимог

Производство самого большого рамного внедорожника бренда завершится в июле

Kia Mohave/Borrego — один із найстаріших продуктів бренду, представлених сьогодні на ринку. Перше покоління повнорозмірного рамного позашляховика вийшло ще 2008 року. Єдину зміну поколінь він пережив у 2019 році і, як стало відомо, вона стала останньою. Kia знімає свій найбільший позашляховик з конвеєра через низькі продажі. У квітні компанії вдалося продати лише 257 одиниць. Ще одна причина — суворіші норми шкідливих викидів.

Останній Mohave на заводі у Хвасоні зберуть у липні. Вивільнені потужності використовують для збільшення обсягів виробництва Sorento. Також у Хвасоні випускатимуть майбутній пікап Tasman. Модернізація виробничих ліній під них запланована у період із кінця липня до середини серпня.

Оригінальний Kia Mohave/Borrego створив Пітер Шрайєр, автор культового стилю Audi TT. Він також працював над Volkswagen New Beetle, Golf Mk4 і десятками моделей Hyundai, Kia та Genesis. Трирядний повнопривідний позашляховик пропонується виключно з 3,0-літровим «турбодизелем» V6 та восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Потужність агрегату — 256 к.с. Максимальний крутний момент — 413 Нм.

Стартовий цінник Kia Mohave/Borrego — 37 000 доларів. Топова версія позашляховика коштує від 45 600 доларів.

Читайте також:
Kia презентувала компактний електрокросовер за $32 000 (фото)