X

Kia Optima залишить ринок Європи

Флагманом европейского рынка станет семиместный кроссовер Kia Sorento четвертого поколения

Kia Optima піде з ринку Європи зі зміною поколінь. Замість неї на місцевому ринку виробник планує просувати кросовер Kia Sorento четвертого покоління. У компанії вважають, що продавати новий седан в Старому Світі економічно недоцільно. Про це в інтерв’ю виданню Autovisie розповів глава європейського підрозділу Kia Еміліо Еррера.

Читайте також:
Новий електромобіль: Kia вирішує долю свого спорткара

Причина зникнення седана з європейської лінійки — низький продаж. Хоча спочатку в компанії все ж розглядали можливість продажу п’ятого покоління моделі в Європі. На думку маркетологів компанії, на місцевому ринку в сегменті седанів D-класу домінують німецькі преміальні марки. Крім того, актуальне, четверте покоління Kia Optima популярне тільки на ринках Польщі та Швеції. Але шведи віддають перевагу універсалу, якого в п’ятому поколінні моделі не буде. У четвертому поколінні його розробляли спеціально для Європи.

“Його (Kia Optima) там не буде. Відповідь доволі  проста! Це все про попит на ринку, і ми маємо зробити висновок, що його немає. З Optima ми працюємо у висококонкурентному сегменті, де домінують німецькі преміальні бренди. Ми дивилися на країни, де Optima продавалася дуже добре, і їх лише дві: Польща і країна-універсал — Швеція. Отже, ми не отримали бізнес-обґрунтування для нового покоління”, — сказав топ-менеджер.

Читайте також:
Новий хот-хетч від Kia: чим здивувала нова Cerato GT

За словами Еррери, Kia є що запропонувати європейцям. Компанія має велику лінійку позашляховиків і кросоверів. А тим, хто віддає перевагу седанам, топ-менеджер пропонує звернути увагу на Stinger.