X

Kia презентувала електрокросовер за $30 000 із запасом ходу 600 км (фото)

Kia офіційно представив електричний кросовер EV3, який є найкомпактнішим у лінійці компанії. Новинка є глобальною і в Європі пропонуватиметься за ціною 30 тисяч доларів.

EV3 практично повністю повторює торішній концепт. Він виконаний у тій же стилістиці, що й EV9. У електрокара фактурний кузов із широкою лінією скління, похилим дахом, оригінальною оптикою та відносно високим дорожнім просвітом. Доступний кросовер у дев’яти кольорах, включаючи нові відтінки Aventurine Green та Terracotta. Крім стандартної версії EV3 запропонують у варіанті GT-Line з більш спортивними бамперами і легкосплавними дисками.

У довжину кросовер досягає 4300 мм при колісній базі 2680 мм. Ширина і висота становлять 1850 та 1560 мм відповідно. Салон Kia EV3 досить просторий. У його оснащення увійшла 12,3-дюймова цифрова панель та мультимедійна система з аналогічним екраном. Також є окремий 5-дюймовий сенсорний дисплей для клімат-контролю. Об’єм багажника – 460 літрів.

Kia EV3 побудований на платформі E-GMP і пропонується з одним електродвигуном потужністю 201 к.с. і 283 Нм крутного моменту. Він дозволяє електрокросоверу розганятися з місця до «сотні» за 7,5 секунди. А максимальна швидкість обмежена на позначці 170 км/год. Запас ходу у 600 км забезпечує батарея на 81,4 кВтг. Новинка надійде у продаж до кінця року за ціною від 30 тисяч доларів.

Читайте також:
Kia Mohave став жертвою низького попиту та високих екологічних вимог