X

Київ зберіг статус найбільшого регіонального авторинку України

В апреле киевляне приобрели на 18% больше новых легковых автомобилей, чем годом ранее

«Укравтопром» опублікував свіжий рейтинг найбільших регіональних ринків нових легкових автомобілів. У перших рядах традиційно столиця та Київська область. Також до «п’ятірки» увійшли Дніпропетровська, Львівська та Одеська області. За даними асоціації, на ці п’ять ринків припало 64% квітневих продажів нових легкових автомобілів.

Кияни протягом минулого місяця придбали 2066 «легковиків». Порівняно з минулим роком столичний первинний авторинок зріс на 18%. А бестселером квітня став кросовер Renault Duster.

На другому місці Київська область — 500 од. та зростання у 24% до квітня 2023 року. Популярним був кросовер Toyota RAV4.

Третій результат — 452 автомобілі — за Дніпропетровщиною. Це на 6% більше, ніж торік. Хітом продажів на місцевому ринку був кросовер Mazda CX-5.

Читайте також:
У МВС відзвітували про зростання попиту на перереєстрацію авто українцями: причина в мобілізації

Львівський регіональний ринок нових легкових автомобілів за рік зріс на 14% до 312 одиниць. А замикає «п’ятірку» кращих Одеська область — 310 продажів та +19% до минулого року. Жителі цих двох областей також віддали перевагу Toyota RAV4.