X

«Київпастранс» виведе на маршрути двоповерхові автобуси

Когда это случится — пока не известно

Наприкінці 2022 року берлінське комунальне транспортне підприємство BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) подарувало Києву чотири двоповерхові автобуси MAN Lion’s City DD. Перш ніж потрапити до України, ці автобуси 12 років експлуатувалися в Німеччині. Але перед відправкою пройшли плановий ремонт та обслуговування. Автобуси розраховані на 128 пасажирів та оснащені 10,5-літровими турбованими дизельними двигунами стандарту Євро-4.

Як розповіли у «Київпастрансі», наразі фахівці компанії вивчають столичну транспортну мережу, щоб визначити маршрути, які найбільше підходять для таких автобусів. При цьому враховується низка факторів. Зокрема, здатність двоповерхових автобусів долати транспортні розв’язки та проїжджати під мостами. Планується, що вони курсуватимуть магістральними маршрутами із мінімальною кількістю зупинок. Це дозволить зробити поїздки комфортнішими для пасажирів, без зайвих підйомів та спусків із другого поверху.

Але перевозити киян та гостей столиці «Мани» розпочнуть лише після проходження всіх процедур реєстрації та сертифікації. Також на них мають встановити обладнання для функціонування електронного квитка, GPS-трекери та системи аудіовізуального оповіщення.

Терміни завершення всіх підготовчих робіт та появи автобусів на київських вулицях невідомі. Зі слів представників «Київпастрансу», компанія робить все можливе, щоб це сталося якнайшвидше.

Читайте також:
У Києві забрати евакуйоване авто тепер можна через «‎Дію»‎