X

Китайська компанія Zeekr вийшла на ринок Європи (фото)

Компанія Zeekr, що належить холдингу Geely Automobile та спеціалізується на випуску електрокарів преміум-класу, вийшла на європейський ринок. Першим став електрокросовер Zeekr 001, який розробили спільно зі спеціалістами Volvo.

Перший екземпляр моделі вже передали власнику. Вручення ключів від електромобіля відбулося у новому високотехнологічному сервісному центрі компанії у Зейсті (Нідерланди). Відбулось це майже через чотири місяці після того, як почалося виробництво Zeekr 001 для ринку Європи.

Перший поставлений Zeekr 001 – флагманський Privilege AWD. На його передачі власнику були присутні виконавчий директор компанії Zeekr Europe Спірос Фотінос, комерційний директор Лотар Шупет та керівник відділу продажів у Нідерландах Марк Брас.

Читайте також:
Китайський електромобіль Zeekr 001 здивував реальним запасом ходу у 1032 км

Вартість цієї версії моделі починається від 67 490 євро. Вона оснащена двома електромоторами, які разом виробляють 536 к.с. потужності та 686 Нм крутного моменту. Установка дозволяє Zeekr 001 розганятися з місця до «сотні» за 3,8 секунди. На одному заряді він може проїжджати до 580 км. Китайський виробник електрокарів продовжить нарощувати постачання цієї моделі в Європі, а наступного року почне пропонувати покупцям позашляховик X.