X

Китайські автомобілі Changan захищатимуть від коронавірусу

Производитель решил повторить опыт Geely, которая начала продажи кроссовера Icon с системой фильтрации воздуха

На відміну від вищезгаданої Geely, таку систему отримають всі автомобілі Changan. Китайська компанія розробила спеціальний повітряний фільтр, що забезпечує очищення повітря в салоні на 97.7%. Крім цього, він також здатний затримувати бактерії. Останнє особливо актуально в сьогоднішніх реаліях і швидких темпах поширення COVID-19.

Читайте також:
Китайцы представили Geely, которая спасает от коронавируса

Фільтр отримав Національний сертифікат CN95 Центрального китайського автомобільного дослідницького центру CATARC (CAQC). Правила цього центру найсуворіші в цій сфері. Варто зазначити, що повітряні фільтри бувають п’яти рівнів. Їх поділяють залежно від ступеня очищення повітря. Для отримання сертифікації центру CATARC, фільтри повинні очищати повітря на 95%. Що стосується рівня захисту, то він має становити 99.99%.

Читайте також:
Tesla, Ford і GM будуть виробляти апарати ШВЛ для боротьби з коронавірусом

Створеному виробником фільтру присвоєно клас “PM 0.1”. Це позначення свідчить якого розміру частинки він може затримувати. В такому випадку це 0.1 мкм (0.001 мм). Зазначимо, що частинки  коронавірусу мають діаметр приблизно 0.06-0.14 мкм. Плюс нової системи очищення повітря Changan ще й в тому, що вона здатна очищати повітря в автоматичному режимі. За словами виробника, до кінця березня її отримуватимуть всі нові автомобілі марки.