X

Китайський електрокросовер Nio EC7 отримав запас ходу понад 900 км

У лінійці китайської компанії Nio з’явилася нова модель – електричний купеподібний кросовер з індексом EC7. Новинка пропонуватиметься як на місцевому ринку, так і в країнах Європи.

Електрокар виглядає дуже стильно та елегантно. У нього обтічний кузов з похилою лінією даху, вузькі світлодіодні фари, виражений передній бампер і панорамний дах. На кормі увагу привертають велике антикрило та ліхтарі, виконані у формі єдиного блоку, що розтягнувся на всю ширину авто.

У довжину крос-купе досягає 4968 мм при колісній базі 2960 мм. Ширина і висота становлять 1974 та 1714 мм відповідно. Тобто за своїми габаритами його можна порівняти з Audi Q8 E-Tron Sportback. Коефіцієнт лобового опору дорівнює 0,23.

Салон моделі виглядає не менш сучасно та розкішно. У його оснащення увійшла цифрова панель приладів і мультимедійна система з сенсорним екраном портретного формату. Високий центральний тунель розділяє спортивні сидіння, оснащені електроприводом. У рух китайський електрокар призводить два мотори з сумарною віддачею 644 к.с., які дозволяють розганятися з місця до сотні за 3,8 секунди.

Nio EC7 запропонують із трьома різними батареями. Базова версія поставлятиметься з акумулятором на 75 кВтг, який забезпечить запас ходу до 490 км. Батарея на 100 кВт дозволить проїжджати одним зарядом до 635 км, а ємністю 150 кВтг – 940 км. Для електрокара передбачено можливість швидкої заміни батареї.

Читайте також:
Китайський NIO показав електричний кросовер для Європи на 631 к.с.

Вартість новинки стартує від 60 000 доларів. У продажу на ринку Китаю вона з’явиться у травні 2023 року. До Європи модель дістанеться у кінці того ж року.