X

Китайці надрукують мікроелектрокар на 3D-принтері

Китайский стартап XEV собирает деньги на выпуск электрокара на платформе Kickstarter. Основные узлы автомобиля планируют печатать на 3D-принтере.

У довжину електрокар досягає лише 2.5 метра. Це навіть менше, ніж крихітний Smart Fortwo, довжина якого майже 2.7 метра. За європейською класифікацією він потрапляє в категорію транспортних засобів L7 і офіційно вважатиметься квадроциклом.

Читайте також:
Что собой представляет Smart Fortwo с газотурбинным двигателем от вертолета

У конструкції автомобіля лише 57 елементів. Практично всі, за винятком силової установки, шасі, стекол і шин мають друкувати на 3D-принтері. За даними авторів проекту, на «роздруківку» бампера необхідно близько чотирьох годин, даху – п’яти годин, а дверей – восьми годин. Надалі ремонтувати пошкоджені елементи, а також змінювати зовнішність автомобіля можна буде використовуючи бібліотеку нових деталей.

Відповідно до європейських норм безпеки YoYo оснастять подушкою безпеки водія, ABS, а також захистом від перекидання. Кузов електрокара посилять захисними брусами спереду, ззаду і в дверцятах.

Мікрокар укомплектують електромотором потужністю 7.5 кВт і низьковольтною LiFePO4-батареєю ємністю 9.2 кВт⋅год Запас ходу YoYo становитиме 150 км, максимальна швидкість 150 км/год. Батарею мінікара можна заряджати від домашньої мережі або за доплату замінити на нову через сервіс Battery Swapping System.

Читайте також:
Китай наращивает темпы электрификации

Старт серійного виробництва мініелектрокара запланований на серпень 2020 року. Першим інвесторам YoYo продадуть за 5999 Євро, інші зможуть придбати автомобіль за 7999 євро.