X

Класичний BMW 6-Series завели після 20-річного простою (відео)

У Великобританії у старому гаражі виявили спортивне купе BMW 6-Series E24 у модифікації 628 CSI. Автомобіль зійшов з конвеєра у 1984 році та останні 22 роки не виїжджав на дороги.

Культова модель, незважаючи на те, що зберігалася в неопалюваному гаражі серед купи мотлоху, знаходиться в досить непоганому стані. На кузові є кілька вогнищ корозії, але вони легко усуваються. Салон також знаходиться у хорошому стані. А ось щоб завести автомобіль, фахівцям довелося докласти зусиль.

Насамперед фахівці провели діагностику. Для цього спорткупе викотили з гаража, оскільки доступ до нього був обмежений. Потім замінили акумулятор та провели ще кілька нескладних маніпуляцій. Після них мотор завівся. Паливо при цьому вони не зливали. Тобто автомобіль запрацював на тому пальному, яке знаходилося в баку понад 20 років.

Повідомляється, що BMW 6-Series E24 відправлять на реставрацію, а потім виставлять на продаж. При цьому його 2,8-літровий шестициліндровий двигун, який новим видавав 184 к.с. потужності та дозволяв розганятися з місця до «сотні» за 9 секунд, пообіцяли зберегти.

Читайте також:
У Франції знайшли покинуту колекцію класичних машин