X

Кличко прозвітував про завершення робіт на Дегтярівському шляхопроводі

Современная развязка построена по всем европейским стандартам

Київська міська адміністрація прозвітувала про завершення всього комплексу робіт на Дегтярівському шляхопроводі. Об’єкт з інспекцією відвідав Віталій Кличко.

Дігтярівський шляхопровід збудували ще 1963 року і за всі роки існування жодного разу капітально не ремонтували. Реконструкція конструкції розпочалася у червні минулого року. Але у вересні під час встановлення обвалилася сьома балка. Це спричинило падіння шести інших і руйнування кількох центральних прольотів.

Фактично на цьому місці побудували нову розв’язку з шляхопроводом та зупинками транспорту, що відповідає всім європейським стандартам, зокрема безбар’єрності. Будівельники встановили перильну огорожу та антипаркувальні стовпчики, облаштували тротуари з велодоріжками. Також виконали роботи з озеленення та благоустрою території.

Сам шляхопровід на 1 метр вищий за попередній, що дозволило забезпечити проїзд великогабаритного транспорту. Довжина основного проїзду нової конструкції — 544 метри, ширина — 37 метрів проти колишніх 28 метрів.

Читайте також:
У Києві до осені обмежать рух на деяких вулицях – КМДА

Проїзд автотранспорту та трамваю шляхопроводом відкрили наприкінці минулого року. Для трамваїв облаштували відокремлене трамвайне полотно із посилених монолітних плит, що забезпечує шумопоглинання від руху транспорту. Наразі відкрили заїзди та з’їзди з нього.