X

Книжкобус: «розумний» автобус на дорогах Києва (відео)

В Киеве эксплуатируется необычный низкопольный автобус ЛАЗ «Книжкобус», который представляет собой мобильную hub-библиотеку и центр обучения для детей.

На вулицях Києва сьогодні можна зустріти низькопідлоговий автобус ЛАЗ «Книжкобус». Це інноваційний освітній хаб, який поєднує мобільний дитячу бібліотеку і є презентаційним майданчиком для заходів із навчання.

Книжковий автобус створений Фундацією Дарини Жолдак, Благодійним фондом «Коло», КП «Київпастранс», за підтримки ТМ «Молокія». Проект стартував майже рік тому – 15 квітня 2016 року і за цей час «розумний» автобус відвідали тисячі дітлахів з різних районів Києва.

Салон автобуса кардинально відрізняється від стандартного. Тут стоять книжкові стелажі, стіни прикрашені мультиплікаційними персонажами. Великий плазмовий екран допомагає проводити інтерактивні програми з навчання і знайомити з новинками книжкового ринку.

У салоні – великий плазмовий екран

Інноваційний автобус працює в парковому і шкільному форматах. У парковому форматі це бібліотека з новітніми українськими книжками і спеціальними вправами на розвиток майстерності читання і мовлення. У шкільному форматі книжкобус надає ігрові навчальні програми для дітей, а також новинки видавництв для педагогів. Книжкобус приїжджає до школи безкоштовно, заявку можна подати на сайті bookbus.kiev.ua.

Книжковий автобус відвідали вже тисячі дітлахів