X

Кількість смертей на дорогах України зростає: статистика за областями

За три месяца текущего года на дорогах страны произошло 36 182 аварии, в которых погибло 748 человек и 6690 человек были травмированы

Аварійність і смертність на дорогах України зростає щороку. Статистика просто лякає своїми цифрами, адже вона набагато вища, ніж у багатьох європейських країнах. Виправити цю тенденцію не вдається навіть за допомогою різних активних дій і високих штрафів, які застосовують правоохоронні органи та інші супутні відомства.

Головною причиною виникнення ДТП, як і раніше, є порушення правил дорожнього руху. Чимало водіїв продовжують ігнорувати їх, наражаючи на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху. Причому свою лепту в статистику вносять не тільки водії, а й пішоходи, які бездумно перебігають дорогу в недозволених місцях, практично кидаючись під колеса машин і провокуючи створення аварійних ситуацій.

Читайте також:
25 тисяч ДТП за перші два місяці: скільки людей загинуло на дорогах України в 2020 році

Найвища аварійність у столиці України. За перший квартал 2020 року в Києві зафіксовано 9241 ДТП, що на 1,59% менше торішнього показника. Незважаючи на зниження кількості аварій, травматизм зріс на 4,17% (549 осіб), а от смертність зменшилася на 9,38% (29 осіб).

Також високий результат в Одеській області. З початку року тут сталося 3327 аварій, що на 4,1% більше результату минулого року. При цьому кількість травмованих у ДТП зменшилася на 4,19% (457 осіб), а кількість летальних випадків на 25,93% (40 осіб).

Найнижчий результат за кількості аварій, як і раніше, в Луганській області. За три місяці цього року правоохоронці зафіксували 193 випадки, що на 21,38% більше, ніж роком раніше. А смертність у ДТП в області зросла на рекордні 80% (9 осіб), а травматизм – на 28,26% (59 осіб).

Рекордсменом зі скорочення летальних випадків в аваріях стала Полтавська область. За звітний період вона зменшилася на 60,61% (13 осіб). Також високий результат щодо зниження показників показала Івано-Франківська область, де смертність у ДТП зменшилася на 39,39% (20 осіб).

Зазначимо, що навіть у період карантину, коли більша частина українців перебуває вдома на самоізоляції, ситуація на дорогах не тільки не покращилася, а навпаки стала гіршою. Згідно зі статистичними даними, в березні на дорогах країни загинула 231 людина, що на 10,53% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.