X

Колекцію старих Rolls Royce і Bentley зберігають просто неба в найбіднішому районі Британії

Унікальну колекцію раритетних автомобілів марок Rolls Royce, Bentley та Porche виявили в одному з найбідніших та найкримінальніших районів Бірмінгема (Великобританія). Її зібрали два брати – 47-річний Багсі Алі та 52-річний Шукат.

Чоловіки збирають раритетні автомобілі все життя та кажуть, що просто не можуть інакше. Усі вільні кошти вони вкладають у черговий унікальний екземпляр, який знаходять у всій країні. Погодьтеся, досить нестандартне хобі вони вибрали собі з огляду на місце проживання.

Оскільки спеціального місця для зберігання раритетних автомобілів чоловіки не мають, то вони паркують їх прямо на вулиці. Кількість машин настільки велика, що ними заставлена ​​не лише дорога, а й під’їзди до будинків сусідів. Шукат та Алі розповіли, що люди із задоволенням пішли їм на зустріч і запропонували місце біля їхніх будинків.

Таким чином їм вдалося уникнути штрафів та скоротити платіж за паркування до 600 фунтів стерлінгів на місяць. До того ж вигляд вулиці став більш гармонійним. Чоловіки не змогли сказати скільки машин у їхній колекції. Орієнтовне число – близько 100 одиниць. Серед них є досить рідкісні моделі. Наприклад, Bentley 1950-х років та Mercedes 600 Pullman 1961 року.

Брати розповіли, що нещодавно вони придбали два лімузини Rolls Royce Silver Spirit, які належали королівській родині. Обійшлися машини у 70 000 фунтів стерлінгів. При цьому реальна їхня вартість близько 200 000.

Читайте також:
У США знайшли унікальну колекцію раритетних автомобілів (відео)

«Я не турбуюсь про те, що машини вкрадуть. Це мій район. Я прожив тут усе своє життя. Були люди з інших міст, які хотіли спробувати щастя, але нічого не вийшло. Усі сусіди доглядають машини. Це згуртована спільнота. З нами краще не зв’язуватись. Адже ми робітники – ми не мільйонери. У нас немає грошей у банку, ми просто продаємо та купуємо машини. Ми просто два брати, які люблять автомобілі. Якщо я маю 20 000 фунтів стерлінгів від продажу машини, я не зможу заснути, поки не куплю ще одну», – розповів один із братів у інтерв’ю The Sun.