X

Контрабанда на 8 млн гривень: пенсіонер зі Львова сховав у своєму Citroen 158 iPhone 15 Pro Max (відео)

На українсько-польському кордоні у пункті пропуску «Краківець – Корчова» працівники митниці виявили 61-річного контрабандиста зі Львівщини. Чоловік намагався завезти до країни 158 мобільних телефонів iPhone 15 Pro Max на загальну суму 8 мільйонів 200 тисяч гривень.

Як повідомили у пресслужбі Львівської митниці, зловмисник сховав телефони у своєму автомобілі. Під час огляду Citroen Xsara Picasso і було виявлено велику партію контрабанди. Гаджети сховали у спеціально обладнаних сховищах. Вони знаходилися у сидіннях, днищі, порожнечах та обшивці дверей. Для того, щоб дістати всі заховані iPhone, митникам довелося демонтувати сидіння та дверні карти.

«61-річний мешканець Львівщини для проходження митного контролю обрав смугу зелений коридор, чим показав, що не переміщає товарів, обов’язкових до декларування та оподаткування. Однак його авто було напаковане гаджетами, які він приховав у спеціально обладнаних сховищах», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Заповзятливий українець використав газовоз DAF для контрабанди сигарет (відео)

Усі контрабандні товари було вилучено співробітниками митниці. Машину зловмисника конфіскували. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил відповідно до ч.1 ст. 483 ТКУ. Найближчим часом справу передадуть на розгляд до суду.