X

Корабель з новими Nissan майже тиждень дрейфував біля берегів США

Корабль с примерно 2000 автомобилей Nissan неделю не мог встать под разгрузку из-за отсутствия пустых складских помещений

Вантажний корабель Jupiter Spirit завдовжки майже два футбольних поля прибув до гавані Лос-Анджелеса 24 квітня після майже тритижневої подорожі з Японії. На борту стояло близько 2000 позашляховиків Nissan Armada, кросоверів Rogue і седанів Infiniti. Зазвичай вивантаження такої партії автомобілів займає півдня. Але не в цьому разі.

Читайте також:
Nissan повністю йде з Європи: правда чи черговий фейк

Через відсутність порожніх майданчиків у порту Jupiter Spirit майже тиждень стояв на якорі за милю від берега. Коронавірус практично зупинив авторинок. Дилери просто не приймають автомобілі. Як повідомляє Bloomberg, у квітні у США продаж автомобілів Toyota впав на 54%, Subaru – на 47%, Hyundai – на 39%. Спад продажу призвів до того, що кораблі по кілька днів простоюють у портах, шукають можливість розвантажитися в сусідніх портах, змінюють маршрути і навіть скасовують рейси. Наприклад, порту Венем у Каліфорнії довелося шукати місце в околицях для приблизно 6000 автомобілів, на додачу до 4000 на власному майданчику. За словами директора порту, вони навіть розглядали можливість використання під зберігання автомобілів ярмаркової площі округу Вентура.

Автовиробникам також доводиться шукати вільні площі під зберігання автомобілів у спорожнілих на час карантину коледжах, військових базах та інших місцях. Так компанія Toyota, у якої поки що немає таких проблем, як у Nissan, завбачливо орендувала додаткові складські приміщення на спортивному об’єкті в Каліфорнії.

Читайте також:
Toyota C-HR похвалилася спеціальною дизайнерською версією