X

КрАЗ і Спецбудмаш побудували незвичайні вахтовки

Кременчугский автозавод и предприятие Спецбудмаш изготовили для украинских горняков вахтовки с довольно необычным дизайном

Якби не помаранчевий колір цих машин, то їх можна було переплутати з транспортом для перевезення спецназу. Але ні, фургони із захисними ґратами на вікнах – це нові вахтовки АСВ-72.1, автомобілі для вахтових бригад Полтавського ГЗК.

Фургони виготовили на підприємстві “Спецбудмаш” на замовлення ТД “Буддормаш”. У них доволі комфортно.

Тут 26 крісел із регульованими за кутом  нахилу спинками і ременями безпеки. Є кондиціонер, автономний обігрівач Webasto і переговорний пристрій із кабіною водія. Посадку-висадку полегшують великі двері і низькорозташовані сходинки.

Вахтовки АСВ-72.1 побудовано на двовісних шасі КрАЗ-5401Н2 (4х2) з кабіною над двигуном. Застосовується 6-циліндровий турбодизель WP7. 300 екологічного стандарту ЄВРО 5, потужністю 300 к.с. Коробка-механічна, 9-ступінчаста.

Зазначимо, що Кременчуцький автозавод поставляє свої шасі під вахтовки не тільки ГЗК, а й для підприємств нафтогазового комплексу. Не забуті і силові відомства, які також використовують техніку КрАЗ для перевезення своїх підрозділів.