X

Крадіжка комерційної таємниці: Tesla подала в суд на Rivian

В иске к Rivian указано, что молодой стартап брал на работу бывших сотрудников Tesla, которые могли выдать секретную информацию

Відомий американський виробник електрокарів, компанія Tesla, заснована 17 років тому, тоді як Rivian лише в 2009 році. У 2017 Rivian заявив про наміри випустити електричний позашляховик R1S, а після і пікап R1T. Виробник представив обидві моделі вже через рік, хоча їх виробництво розпочнеться тільки наступного, 2021 року. У розпорядженні стартапу два заводи, один з яких розміщений в Каліфорнії, другий — в Іллінойсі.

Начебто все добре, залишається чекати лише запуску автомобілів в серію, але ні. Тут в гру вступає Tesla, яка, за інформацією Bloomberg, подала в суд на стартап. Позовна заява з’явилася в базі суду Санта-Клара (Каліфорнія). Tesla звинувачує Rivian в тому, що та наймала на роботу її колишніх співробітників, які могли розкрити Rivian комерційну таємницю.

Читайте також:
Rivian поставить для Amazon 100 000 електрофургонів

У позові згадується, що конкурент розпитував екс-співробітників Tesla про деякі розробки. Це можна вважати спробою “розкрадання комерційної таємниці”. За даними Tesla, четверо екс-співробітників компанії, коли звільнялися, прихопили якісь конфіденційні дані. А ще двоє колишніх співробітників наразі під підозрою. При цьому ці шестеро зараз працюють у Rivian. Але і це далеко не все. У стартап прямо з Tesla прийшли працювати 70 осіб, а загалом у Рівіан працюють 178 вихідців із компанії Маска.

У Rivian довго не тягнули і вже відреагували на звинувачення Tesla, назвавши їх безпідставними. А також відзначили, що “захоплюються” успіхами Tesla на терені створення електрокарів. Однак адвокати позивача наполягають на суді присяжних. Вони планують повернути вкрадені матеріали. Крім того, в Tesla не проти отримати компенсацію за завдані збитки.