X

Кросовер BMW X5 за 77 500 євро перетворили на снігоприбиральну машину

Премиальный «снегоуборщик» поступил на службу в полицию Мадрида

Муніципальна поліція Мадрида придбала 169 електрифікованих автомобілів BMW для поновлення свого автопарку. Третина з них — гібриди, що підключаються, і «чисті» електромобілі, інші — «м’які гібриди». Всі автомобілі оснащені проблисковими маячками, додатковою оптикою й засобами спецзв’язку та «вдягнуті» у поліцейські лівреї.

Електричні BMW i3 патрулюватимуть центральну частину іспанської столиці, виділену у зону з низьким рівнем шкідливих викидів. Кросоверам BMW X5 з силовими установками, що працюють за схемою «м’який гібрид» (ДВЗ доповнений 48-вольтовим стартер-генератором) дісталася більш практична місія. Їм доведеться чистити вулиці від снігу та витягувати застрягші автомобілі. З цією метою їх оснастили відвалами для прибирання снігу, лебідками, гаками та буксирувальними тросами. Для доопрацювання вибрали версію X5 xDrive30d з 3,0-літровим туброваним дизельним двигуном потужністю 286 к.с., що розвиває 620 Нм крутного моменту. Коштує такий кросовер від 77 500 євро.

Нові автомобілі передали поліції Мадриду в рамках угоди між BMW Group та мерією міста. Зокрема, компанія Alphabet (лізингова компанія BMW Group) передала поліцейським BMW i3, BMW 2 серії Active Tourer 225xe, BMW 2 серії Active Tourer 220i MHEV, BMW 5 серії 530i Berlina MHEV та BMW X5 xDrive30d MHEV.

Протягом наступних п’яти років вони забезпечуватимуть безпеку мешканців та гостей іспанської столиці. Це лише один із багатьох кроків, намічених міською радою для вдосконалення засобів та інфраструктури служб безпеки.

Читайте також:
У BMW радять не купувати нові автомобілі: в чому причина