X

Кросовер Lexus може бути доступним: японці готують брата Toyota Yaris Cross

Новый бюджетный кроссовер - Lexus BX - появится на рынке не раньше 2023 года

У кросоверній лінійці Lexus з’явиться нова субкомпактна модель, яка стоятиме на щабель нижче за нинішній найменший кросовер марки – UX. Про це повідомило китайське видання Autohome.

За інформацією ресурсу, в основу Lexus BX ляже “візок” GA-B, найкомпактніша версія модульної платформи TNGA. Цілком ймовірно, габаритна довжина кросовера становитиме близько 4.3 метра. Технічно новинка повторюватиме  Toyota Yaris Cross, що дебютував зовсім недавно. При цьому Lexus BX буде трохи більшим за габаритами і отримає “оригінальний” кузов. Також очікується  багатше оснащення.

Читайте також:
Більше блиску: Lexus LFA із дзеркальним кузовом продають за мільйон євро

“Під капотом” у Lexus BX стоятиме гібридна силова установка на базі бензинового «атмосферника» робочим об’ємом 1.5 літра. ДВЗ доповнять електродвигуном і варіатором із механічною першою передачею. Не виключено, що топова версія отримає електричний повний привід E-Four. У цьому разі на задній осі встановлять окремий мотор-генератор.

Читайте також:
Инженер Toyota превратил Celica в заднеприводный спорткар с движком от Lexus

За інсайдерською інформацією, цінник Lexus BX буде меншим ніж у нинішнього найкомпактнішого кросовера марки UX. Цінник останнього варіюватиметься у межах 33 – 53 тис. доларів США  залежно від комплектації.