X

Tesla знову наблизилася до космосу: кросовер Model X став офіційним автомобілем NASA

В конце этого месяца электрический кроссовер Tesla Model X доставит космонавтов на стартовую площадку SpaceX в рамках совместной программы с NASA

У мережі з’явилися фото Tesla Model X з логотипом космічного агентства NASA на кузові. Електричний кросовер Тесла було обрано як транспортний засіб для доставки екіпажів на стартовий майданчик ракет SpaceX, що вирушають на Міжнародну космічну станцію (МКС).

“Ось новини про Tesla, які сподобаються кожному. Познайомтеся з Model X, який привезе астронавтів Боба Бенкена і Дага Герлі на стартовий майданчик місії Demo-2”, – написав адміністратор NASA Джим Брайденстайн у Twitter.

Запуск багаторазового космічного Dragon V2 компанії SpaceX, що належить главі Tesla Ілону Маску, заплановано на 27 травня. У рамках програми NASA з розвитку приватних пілотованих космічних кораблів він здійснить тестовий політ до МКС. На борту перебуватимуть американські астронавти Боб Бенкен і Даг Герлі.

Раніше електромобілі Tesla вже використовували під час попереднього запуску ракет біля космічного центру Кеннеді у Флориді.

Нагадаємо, що в 2018 році SpaceX провела запуск ракети-носія Falcon Heavy, на борту якого розміщувався електрокар Tesla Roadster. Відправлений до Марса EV червоного кольору належав самому Ілону Маску.

Читайте також:
Tesla Model X зіграла у величезну настільну гру (відео)