X

Кухонне начиння — маловідома сторона бізнесу Peugeot

Также французская марка выпускает одежду, часы и аксессуары

Мало хто знає, що відомий сьогодні автомобільний бренд Peugeot не завжди випускав автомобілі. У 1810 році це був сталеливарний завод, який виробляв інструменти, ребра для парасольок, каркаси для корсетів, кавомолки, велосипеди та багато іншого.

У 1874 році в асортименті з’явилися млинки для перцю, які компанія випускає досі. Їхню якість підтверджує довічна гарантія на всі сталеві елементи. У 1960-х роках компанія випустила кухонний комбайн Peugimix. За даними The Independent, це був перший кухонний комбайн у світі.

Перший автомобіль Peugeot — триколісний паровий екіпаж Type-1 — вийшов у 1886 році. Але брати Арман та Ежен Пежо, які керували сімейним бізнесом наприкінці XIX століття, розійшлися в думці щодо автомобільного бізнесу. Ежен не хотів виробляти автомобілі, тоді як Армана новий напрямок поглинув повністю.

Брати вирішили поділити підрозділи. Ежен створив компанію Les Fils de Peugeot, яка не мала виробляти автомобілі. La Societe des Automobiles Peugeot Армана відмовилася від виробництва інструментів, двоколісних транспортних засобів, триколісних велосипедів та квадрациклів. 1905 року сини Ежена запустили власний автомобільний бренд Lion Peugeot. Через п’ять років він злився з La Societe des Automobiles Peugeot.

Читайте також:
Як еволюціонували комерційні автомобілі Peugeot

Цікаво, що і сьогодні Peugeot виготовляє млинки для перцю та солі, кавомолки, френч-преси, приладдя для вина та форми для випікання. Наприклад, на ринку США кухонне начиння з логотипом Peugeot доступне й зараз. Тоді як автомобілі бренду не продаються на місцевому ринку з 1991 року. Також у Peugeot є бренд, під яким компанія пропонує годинники, одяг та різноманітні аксесуари.