X

Культовий Mercedes-Benz G-Wagen модернізували до невпізнаваності (фото)

Позашляховики Mercedes-Benz G-class неодноразово піддавалися доробкам різними тюнінг-ательє. Їм змінювали зовнішність, оснащення та додавали потужності. При цьому машини залишалися впізнаваними, але є екземпляри, модернізація яких вийшла за межі звичної.

Яскравим прикладом став Гелендваген, який підготували для участі в ралі Дакар. Mercedes G 600 TE має дуже нестандартний вигляд. У нього обтічний кузов, панелі якого виготовили зі скловолокна, додаткова пара фар, пластикові бічні вікна, спеціальна сітчаста накладка на задньому склі, особливі колеса та оригінальна ліврея.

Замість балкового шасі встановили легку решітчасту раму та посилені осі. Стандартний двигун замінили на 6,0-літровий V8 розточений до 331 к.с. потужності та 525 Нм крутильного моменту. Також йому збільшили обсяг паливного бака до 450 літрів, а керування повністю перевели на ручне.

Справа в тому, що цей позашляховик призначався для відомого гонщика Клея Регаццоні. У 1980 році чоловік потрапив в аварію і з того часу пересувався тільки в інвалідному візку. Незважаючи на це, він вирішив взяти участь у ралі та інженерам довелося адаптувати машину з урахуванням цих особливостей пілота.

Варто зазначити, що Регаццоні не пощастило і позашляховик перекинувся. Після цього він таки закінчив свою кар’єру. Що стосується G-Wagen, його відреставрували і довгі роки він зберігався в гаражі гонщика. Проте після його смерті спадкоємці вирішили продати машину. Оголошення розмістили на майданчику Classic Driver. Вартість унікального Гелендвагена не розкривається.

Читайте також:
Українці постачають у США ексклюзивні «Гелендвагени» (фото)