X

Культовий Porsche 356 перетворили на снігохід (відео)

Гусеничный спорткар принял участие в благотворительном заезде в Швейцарии

Porsche 356 — перший автомобіль німецької марки. Загалом із 1948 по 1965 рік компанія випустила 76 тисяч таких спорткарів. З них донині збереглося близько половини. Небагато тюнерів наважуються модифікувати оригінальний «356», але команда Valkyrie Racing до них не належить. Свій проєкт учасники команди назвали 356 World Rally Tour. Його мета — звернути увагу на проблему торгівлі людьми.

Нещодавно «снігохід» взяв участь у Міжнародному конкурсі елегантності у Санкт-Моріці у Швейцарії. Під час заїзду крижаною трасою за кермом модифікованого Porsche 356 знаходилася засновниця команди Valkyrie Racing Рене Брінкерхофф.

Автор ниніжнього образу Porsche 356 — Кірон Бредлі, який із вересня 2019 року являється старшим інженером із розробки шасі в Lotus. Йому знадобилося понад 18 місяців, щоб перетворити вінтажний спортивний автомобіль на повністю робочий снігохід.

Задні колеса спорткара замінили гусеницями. На місці передніх встановили кілька лиж. Також гусеничний Porsche використовує модифіковану систему підвіски із одним важелем та койловером ззаду. Також у списку модифікацій каркас безпеки та 12-вольтовий низькотемпературний повітряний компресор. Завдяки 30-градусному куту в’їзду та 45-градусному куту з’їзду спорткар може подолати будь-яку кучугуру. Але його максимальна швидкість лише 40 км/год.

Читайте також:
Porsche показала новий мінівен у стилістиці Renndienst