X

Lamborghini Aventador виступив у перегонах проти позашляховика з секретом

Увы, суперкару ничего не удалось противопоставить огромному и тяжелому Dodge Durango

Lamborghini Aventador — культовий суперкар сучасності. Він задає тренди в сегменті як у сенсі дизайну, так і щодо продуктивності. Причому прекрасно справляється з цими завданнями протягом 10 років. Чимало потужних автомобілів можуть тільки мріяти про такі показники, що вже говорити про стандартні моделі.

Однак одному з першого погляду повсякденному і практичному транспортному засобу все ж вдалося обійти суперкар. Йдеться про новий позашляховик  Dodge Durango SRT Hellcat, під капотом якого встановлено 6,2-літровий V8 потужністю 1012 к.с. з крутильним моментом 1314 Нм. Наразі техаський тюнер Hennessey Performance проводить випробування моделі, в рамках яких він викотив його проти 740-сильного Aventador S.

Здавалося б, фінал заїзду очевидний. Адже розгін до сотні у легкого суперкара займає менше трьох секунд, чим однозначно не може похвалитися 2600-кілограмовий позашляховик. Однак щось у цій сутичці пішло не так. Суперкару навіть не допоміг лаунч-контроль. Він програє буквально зі старту, це видно на ролику нижче.

Читайте також:
Сражение грузовиков – на видео показали необычную дрэг-гонку

На другому заїзді ситуація повторилася. Якщо 1000-сильний позашляховик рветься вперед, то Авентадор знову пасує. Не чути ні реву потужного V12, ні верещання покришок. Причому з кожною секундою розрив між учасниками заїзду зростає. Можливо, це постановочний ролик, створений в рамках рекламної кампанії новинки. Durango SRT HPE1000 вже зовсім скоро буде доступний до замовлення. Тираж моделі становитиме 50 екземплярів. Невже секрет саме в цьому?