X

Lamborghini відкликає тисячі суперкарів Huracan — в чому причина

Ремонт будет проведен за счет компании

Дефект, через який зараз компанія Lamborghini змушена відкликати 4796 суперкарів Huracan, виявили ще на початку 2020 року під час планової внутрішньої перевірки. Але місцевий наглядовий орган NHTSA дуже довго ухвалював рішення, тому старт відкличної кампанії було дано тільки через два роки.

Річ у тім, що через банальну людську помилку, суперкари недоукомплектували заглушками на гвинтах горизонтального регулювання фар. Ця невідповідність стандартам не суттєва і не несе серйозної загрози. Саме тому компанія подала до регулюючого органу петицію з проханням не проводити відкликання. Комісія розглядала її досить довго і все ж відмовила в задоволенні.

Своє рішення в NHTSA обгрунтували тим, що без цієї заглушки власники суперкарів можуть самостійно регулювати фари. Однак це призведе до зміни напрямку променя і, як наслідок, до засліплення інших учасників руху і зниження видимості. Все це збільшує ризик виникнення аварій. Тому компанія зобов’язана провести відкликання автомобілів і встановити відсутню деталь.

Читайте також:
З аукціону продають рідкісний Lamborghini Aventador з незвичайним відтінком кузова