X

Латвія передає Україні ще 24 автомобілі, конфісковані у п’яних водіїв

Однією з країн, які активно підтримують Україну у її протистоянні окупантам, є Латвія. Вона не тільки постачає озброєння та техніку, а й передає автомобілі, яких дуже потребує ЗСУ та регіони, що постраждали від російської агресії.

Автомобілі Латвія передає ті, які вилучили у нетверезих водіїв. Раніше вона вже відправила кілька партій до України, а тепер готує до передачі ще одну. Вона включає 24 машини різних марок і моделей. Відповідне рішення було ухвалено урядом Латвії 7 травня. Автомобілі будуть у нашій країні найближчим часом.

Повідомляється, що цю партію машин буде розподілено між військовим командуванням України, яке дислокується у Харкові, некомерційним підприємством Харківської міськради «Поліклініка №3» та підрозділом Національної гвардії України. Хрушівська, Циркуновська, Краснокутська сільради теж отримають машини.

Читайте також:
Латвія з 15 лютого починає конфіскувати автомобілі з російськими номерами

Тобто конфісковані автомобілі будуть використовуватись як цивільними, так і військовими службами. Загальна ринкова вартість машин, які прибудуть до України, оцінюється у 87 361 євро. Варто зазначити, що передачу Україні автомобілів, конфіскованих у нетверезих водіїв Латвії, здійснює Служба державних доходів спільно з асоціацією «Агендум».