X

Легендарне купе Honda може повернутися через 27 років, але вже як електрокар

Відродження легендарних моделей набирає обертів серед виробників. Цю схему вже провернула Toyota, зі своєю новою Supra та Acura, із цілком новою Integra. Наступний хід взяла на себе Honda. У японських ЗМІ пройшла чутка про те, що компанія збирається відродити легендарне ім’я Prelude. Випуск цієї моделі було припинено понад 20 років тому, у далекому 2001 року.

За даними, Prelude може повернутися у виробництво в 2028 році, як електромобіль. Припущення було збудовано на анонсі програми електрифікації бренду.

У повідомленні йдеться, що два купе включених до плану електрифікації є нічим іншим, як наступниками моделей NSX і Prelude. До речі, на те, що NSX буде перевипущено як електрокар, вже натякав віце-президент і бренд-менеджер Acura Джон Ікеда. У Honda вже підтвердили, що справді готуються випустити два спортивні електрокари: одна модель буде “флагманською”, а друга – “спеціальною”. Також у компанії зазначили, що обидва автомобілі не будуть орієнтовані на якийсь конкретний ринок, а продаватимуться по всьому світу.

Також у Honda не приховують глобальних планів на найближче десятиліття. Північноамериканський ринок отримає два електромобілі середнього і великого розміру в 2024 році, які в даний час розробляються спільно з GM – вже був представлений новий позашляховик Honda Prologue, а також готується новий позашляховик під брендом Acura. У Китаї серія електромобілів Honda e:N побачить 10 нових моделей до 2027 року. Японія, з іншого боку, отримає міні-електромобіль для комерційного використання на початок 2024 року, потім міні-електромобілі для особистого користування та електромобілі-позашляховики.

У другій половині 2020-х з’являться доступні електромобілі Honda, які все ще розробляються в рамках альянсу з GM. Усього до 2030 року у всьому світі буде представлено 30 моделей електромобілів Honda, а виробництво складатиме понад 2 мільйони одиниць на рік.