X

Джордж Форман виставив на аукціон свою колекцію автомобілів (фото)

У США на аукціон выставили унікальну колекцію автомобілів, що включає 52 машини різних марок та моделей. Тут є суперкари, хот-роди та ретро-авто. Вони належать олімпійському чемпіону, дворазовому чемпіону світу у важкій вазі Джорджу Форману.

Форман є великим шанувальником автомобілів. Цю колекцію він зібрав за п’ятдесят років, але тепер готовий попрощатися з нею. Причини такого рішення не називають. У будь-якому випадку шанувальники унікальних машин здобули шанс стати власником одного з екземплярів від іменитого господаря.

Колекція включає в себе Ford GT 2005 року випуску в кольорі Mark IV Red з пробігом всього 790 миль (1271 км), BMW Z8 2000 року випуску у кольорі Topaz Blue Metallic і відреставрований кабріолет Ford Model A 1931 року випуску. Також цінними є Ferrari Testarossa 1987 року та Modena Spider 2002 року. А Tesla Roadster першого покоління з пробігом 120 миль (193 км) обов’язково приверне увагу любителів електрокарів.

Також увагу привертає кабріолет Saleen Mustang S351 1995 випуску, пофарбований у канарково-жовтий колір з відповідними колесами, і Ford Model A Cabriolet A400 1931 випуску з пробігом 18 миль (29 км). Є тут і більш сучасні моделі марок Rolls-Royce, Bentley та Cadillac, а також потужні Dodge Viper, Mercedes-AMG, Plymouth Prowler та Porsche 911 Turbo. Тож кожен знайде авто на свій смак.

Легенда боксу Форман на більшості своїх автомобілів навіть не їздив, а на деяких проїхався один чи два рази. Однак не всі з них перебувають у ідеальному стані. Справа в тому, що у березні 2019 року в його гаражі сталася пожежа. Вогонь не дістався машин, але їдка сажа пошкодила деякі металеві компоненти авто. Тож без реставрації не обійтися.

Читайте також:
На аукціон виставили подовжений Range Rover Майка Тайсона (фото)