X

Літаючий автомобіль коштуватиме $300 000: американці показали концепт (відео)

Прием предзаказов уже объявлен, но поставки клиентам начнутся не раньше 2025 года

Каліфорнійський стартап Alef Aeronautics розробив прототип літаючого автомобіля з електричною силовою установкою — Alef Model A. У компанії його називають транспортним засобом, який «відповідає не лише сучасним викликам міського середовища, а й усьому, що відбувається за його межами».

Alef Model A — повнопривідний електромобіль з великим набором систем безпеки, що дозволяє впевнено відчуватися на землі та в повітрі. Зокрема, аеромобіль оснащено системою діагностики проблем у режимі реального часу та автоматичним виявленням й усуненням несправностей. Також його забезпечили великою програмою стабілізації польоту, роботу якої продемонстрували у невеликому ролику-візуалізації.

Кузов Model A виготовлений із легкої сітки, в центрі якого розміщена двомісна капсула. З обох боків від кабіни — пропелери та гвинти, захищені додатковими вставками. Інформації про силову установку та акумуляторний блок аеромобіля стартап не надав. Заявлено, що одного заряду батареї вистачить на 322 км їзди або 177 км польоту. Даних про комбінований запас ходу немає.

Виробництво Alef Model A американці планують запустити не раніше жовтня 2025 року. Замовити автомобіль-літак можна вже зараз. За задоволення долати пробки повітрям та насолоджуватися краєвидами з повітря доведеться викласти 300 тисяч доларів. У 2035 році стартап обіцяє показати проєкт чотиримісного седана Model Z. Роботи над ним вже розпочалися.

Читайте також:
Літаючий електромобіль XPeng X2 піднявся у повітря: відео першого польоту