X

LG створила «прозору» автомобільну антену

К внешнему миру автомобили будут подключаться с помощью спрятанной в стекле прозрачной пленки

LG разом із французьким виробником скла Saint-Gobain Sekurit розробила прозору плівку, яка може замінити звичні автомобільні антени. У більшості сучасних автомобілів цю функцію виконує «акулячий плавець». Тоді як раніше це були довгі антени, що тягнуться до неба.

Прозора антена від LG — це практично невидима плівка, яку можна непомітно розмістити на лобовому склі та панорамному люку чи всередині них. Зі слів розробників, це нововведення полегшить майбутнє програмно-визначуваних транспортних засобів, не впливаючи на їх конструкцію. Особливо важливе безперебійне підключення до таких мереж, як 5G, GNSS, Bluetooth та інших для безпілотників. Крім того, використання прозорої антени позитивно позначиться на аеродинаміці, що особливо важливо для електромобілів.

Зі слів президента LG VehicleComponent Solutions Company, прозора антена успішно пройшла випробування, продемонструвавши «виняткові характеристики зв’язку для автомобільних додатків». Інноваційна антена-плівка розроблена на основі більш ніж 80 патентів компанії, таких як технологія прозорих електродів.

Читайте також:
Ford запатентував нову платформу для пікапа

Офіційна презентація технології відбудеться на Consumer Electronics Show (CES) 2024, яка проходитиме з 9 по 12 січня. У автомобілях яких брендів вона з’явиться не уточнюється. Компанія Saint-Gobain Sekurit, партнер LG у цьому проєкті, постачає скло виробникам електромобілів по всьому світу.