X

Лихачам доведеться платити усемеро більше

МВД инициирует увеличение штрафов за несоблюдение правил дорожного движения в разы

У МВС пропонують збільшити адміністративне покарання за деякі види правопорушень. Про це представникам громадськості розповів заступник міністра МВС Антон Геращенко.

Зокрема, штраф за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше ніж на 50 км/год пропонують збільшити з 510 до 3400 грн, за приховування з місця дорожньо-транспортної пригоди – з 255 до 3400 грн плюс передбачити можливість позбавлення права керування транспортним засобом на термін до 6 місяців. Штраф за водіння особою, яка не має на це права, пропонують збільшити в двадцять разів, з 510 до 10200 грн.

Читайте також:
Рада знову відтермінувала штрафи за нерозмитнені авто

Крім того, у міністерстві вважають за необхідне зменшити поріг перевищення швидкості руху, з якого настає адміністративна відповідальність, з 20 км/год до 10 км/ч. Також пропонується не кваліфікувати керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, як кримінальний проступок, але при цьому суттєво збільшити адміністративне покарання за такі порушення.

Також заступник міністра розповів, що в першому кварталі 2020 року планують запустити систему відео- і фотореєстрації. Наразі відеокамери функціонують у тестовому режимі на п’яти проспектах Києва і вже зафіксували понад 41 тисячу випадків перевищення швидкості. Надалі камери встановлять в аварійно-небезпечних місцях і в місцях, де водії найчастіше перевищують швидкість.

Читайте також:
Євробляхери прирівняні до звичайних водіїв у питанні порушення ПДР

За даними МВС, з січня по жовтень цього року зафіксовано 129 тисяч ДТП, з них 21 тисяча з постраждалимии. Також було складено 96 тисяч адмінпротоколів за ст. 130 КУпАП за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння.