X

Литовська митниця конфіскувала два Tesla Cybertruck, які прямували до росії

Контрабандные электропикапы задержали на границе в Беларусью

Економічні санкції Європейського Союзу змусили росіян шукати обхідні шляхи доставки товарів із «загниваючого Заходу». Зокрема, з березня 2022 року заборонено експорт до росії автомобілів дорожче 50 тисяч євро. Але такі країни, як Білорусь, Казахстан та Узбекистан, допомагають росіянам обходити санкції. За даними європейської влади, минулого року кожен другий автомобіль, який проїжджав через ці країни, опинявся в Росії.

Так 8 травня литовська митниця конфіскувала два пікапи Tesla Cybertruck, які прямували до Білорусі через пункт пропуску Шальчинінкай. Передбачається, що автомобілі мали переправити контрабандою до росії.

Цікаво, що у Європі Cybertruck не продається. Поки пікап доставляють лише клієнтам із США. Зараз на американських дорогах налічується понад 4000 одиниць. Декільком «щасливчикам», які отримали свої Cybertruck серед перших, вдалося перепродати їх більш ніж за 200 тисяч доларів. Але тільки-но компанія наростила відвантаження, цей бізнес швидко прогорів.

Поки Tesla продає лише дві версії Cybertruck: двомоторну Foundation Series та тримоторну Foundation Series Cyberbeast. Перша коштує 100 тисяч доларів, друга — 120 тисяч.

Читайте також:
Маск розійшовся: у Tesla чергова серія звільнень