X

Лобовий опір як у Corvette: нові фото та подробиці про кросовер Volvo EX90

Volvo продовжує активну тизерну кампанію електричного кросовера EX90, дебют якого відбудеться на спеціальному заході у Стокгольмі (Швеція) 9 листопада цього року.

Раніше виробник частково розсекретив зовнішність і салон семимісного кросовера. Тепер він розповів про його аеродинаміку та інші характеристики. Так, коефіцієнт аеродинамічного опору EX90 дорівнює 0,29. Таким же показником може похвалитися Corvette C8.

Досягти такого результату компанії вдалося за рахунок використання в екстер’єрі електрокара елементів, які знижують опір повітря. Серед них закруглена передня частина, спеціальні віконні рами, висувні дверні ручки, колісні диски з особливим дизайном, спойлер на даху та оригінальні дзеркала заднього виду, які розташовані на стійках з камерами.

Керівник відділу зовнішнього дизайну Volvo Т. Джон Майєр зазначив, що завдяки зусиллям інженерів та дизайнерів кросовер EX90 ефективно розсікає повітря та використовує менше енергії акумулятора, тим самим збільшуючи дальність пробігу. Також він підкреслив, що новинка буде найбезпечнішою моделлю марки, оскільки отримає лідар Luminar, вісім камер, п’ять радарів та 16 ультразвукових сенсорів.

Читайте також:
У Volvo показали, як має виглядати панель приладів майбутнього