X

Lordstown Motors розкрила характеристики свого електричного пікапа

Новый конкурент Tesla Cybertruck выйдет на рынок в конце 2020 года и будет стоить от 52.5 тысяч долларов США

Американська стартап-компанія Lordstown Motors розкрила технічні характеристики своєї першої серійної моделі – електричного пікапа Endurance. Особливістю пікапа стали мотор-колеса. Виробники електрокарів рідко використовують подібну систему. Сукупна віддача агрегатів – близько 600 к.с. Запас ходу обіцяно на рівні 322 км за американським випробувальним циклом EPA. Якої ємності батарея його забезпечить, не уточнюється. Максимальна швидкість п’ятимісного пікапа становитиме 128 км/год, максимальна маса буксируваного вантажу – 2722 кг.

Читайте також:
Перший електропікап Ford буде крутішим за Теслу

Серійне виробництво Lordstown Endurance налагодить на колишньому заводі General Motors в Лордстауні, штат Огайо. Прийом попередніх замовлень відкрили місяць тому, перші поставки клієнтам обіцяють почати до четвертого кварталу наступного року. Ціни на пікап стартують від $52.5 тисяч.

Для порівняння, потенційний конкурент Tesla Cybertruck в найдоступнішій версії з одним мотором на задній осі і запасом ходу до 400 км коштуватиме від $39.9 тисяч. Топову модифікацію свого пікапа з тримоторною силовою установкою і запасом ходу понад 800 км Tesla оцінила в 69.9 тисяч доларів. Ще один потенційний конкурент Lordstown Endurance – чотиримоторний Rivian R1T із запасом ходу в 370 км – коштуватиме від $61.5 тисяч.

Читайте також:
Представлено найдешевший у світі електричний пікап - за 5000 євро