X

Лось проти Tesla на сніговій дорозі: перемогли всі (відео)

Животное и водитель не пострадали в инциденте

Компанію Tesla неодноразово критикували через систему автономного керування, яка входить в оснащення електромобілів марки. Проте автопілот неодноразово виявляв себе в дії з позитивного боку і рятував водіїв від аварій та інших неприємностей.

Черговий інцидент, який показав плюси системи, стався на засніженій трасі в Швеції. Електромобіль Tesla Model S рухався нічною дорогою з увімкненим автопілотом, коли перед ним раптово з’явився лось. Система оперативно зреагувала на виниклу перешкоду на дорозі і запобігла зіткненню, зберігши життя дикій тварині та водієві авто.

Не останню роль в цьому маневрі, безумовно, відіграли зимові шини і електронна система стабілізації. Адже, після уникнення зіткнення, електрокар занесло в сторону, але водій зумів повернути контроль і продовжити рух. У будь-якому разі, якби керування було повністю в руках чоловіка, і він не отримав попередження від системи, то уникнути зіткнення навряд чи вдалося б, оскільки тварина вискочила на дорогу дуже близько до машини.

Читайте також:
Внезапно: автопилот Tesla распознал призрака (видео)

Система автопілота все ж корисна — так вважають чимало автомобілістів і скептиків. І з огляду на той факт, що американський виробник регулярно її вдосконалює, можна припустити, що в майбутньому вона перестане давати збої і стане гарантом безпеки. Залишилося тільки сподіватися на те, що автопілот Тесла завжди працюватиме саме так, як у ролику нижче.

https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2021/01/20/654525900764855027/640x360_MP4_654525900764855027.mp4