X

Lotus представил 905-сильный электроседан Emeya с активной аэродинамикой (фото)

Електричний чотиридверний седан Emeya стане флагманом Lotus та кине виклик таким електрокарам, як Tesla Model S та Porsche Taycan Turbo. Він є першим седаном марки після Carlton 1990-х років.

Emeya отримав кутастий кузов у ​​стилі кросовера Eletre, активну решітку радіатора, активний задній спойлер та задній дифузор, які покликані зменшити опір та підвищити ефективність. У електрокара фірмові фари, чорні передні стійки, що переходять у темний дах, та задні ліхтарі у формі вузької світлодіодної панелі.

Салон новинки виконаний у мінімалістичному стилі. У його оснащення увійшла цифрова панель приладів, мультимедійна система з екраном у формі планшета, рульове колесо з плоским дном і чотири окремі сидіння. Оздоблення кабіни седана виконано з екологічно чистих матеріалів, шкіри Nappa та алькантари. Як акценти використаний карбон.

Lotus Emeya оснащений двома електромоторами із сумарною віддачею 905 к.с. і 985 Нм крутного моменту. Ця установка дозволяє седану розганятися з місця до «сотні» за 2,78 секунди і розвивати максимальну швидкість в 256 км/год. Запас ходу (його компанія не розкрила) забезпечує батарея на 102 кВтг. На ринок новинка вийде у 2024 році.

Читайте також:
Lotus представив трековий велосипед Hope-Lotus другого покоління