X

Lotus представив трековий велосипед Hope-Lotus другого покоління

Карбоновая новинка разработана специально для Олимпиады 2024 года

Британський виробник спортивних та гоночних автомобілів Lotus Cars представив трековий велосипед Hope-Lotus другого покоління. Новинку створено Lotus Engineering спільно з Командою з велоспорту Великобританії (GBCT) спеціально для Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Також спільним проєктом був велосипед, на якому британські спортсмени вибороли сім медалей на Олімпіаді 2020 року в Токіо.

Lotus та GBCT розробили унікальну конструкцію передньої вилки та керма, що дозволило підвищити аеродинамічну ефективність. Під час їх розробки використовувався 75-річний досвід компанії. Виготовили вилку «олімпійського» велосипеда з вуглецевого волокна та за технологією, яка використовується в гіперкарі Lotus Evija. Металеві елементи друкували на 3D-принтері. У сукупності це дозволило оптимізувати аеродинаміку, ергономіку, структурну цілісність та легкість.

Рама у Hope-Lotus другого покоління Hope HBT Paris з удосконаленою конструкцією передньої підвіски та кріплення сидіння. Як зазначається, байк пройшов випробування в аеродинамічній трубі, які забезпечила компанія Renishaw. Загалом проведено понад 150 годин тестів, які відіграли важливу роль для зменшення опору за рахунок оптимізації повітряного потоку навколо ніг велосипедиста.

Читайте також:
Lotus вивів на тести 900-сильний електричний автомобіль (фото)

На трасі велосипед протестували спортсмени GBCT. За результатами цих тестів фахівці Lotus оптимізували вилку та кермо байка напередодні гоночного дебюту. Він відбудеться наступного місяця на трасі Чемпіонату світу з велоспорту UCI 2023 року у Глазго.